Így lettem sminkes

Magazinos pályafutásomat az Elle magazin recepcióján kezdtem. Majd hamar a JOY divatrovat-koordinátoraként folyatattam, ahol két évig dolgoztam, onnan pedig az IM magazinhoz mentem, ahol már a divat- és a szépségoldalakért is feleltem. Az igazi vonzalmam a szépségápolás iránt ekkor kezdődött.

A Marie Claire éppen szépségrovat-vezetőt keresett – végül hat éven át szerkeszthettem a magazin szépségápolással, beauty trendekkel kapcsolatos tartalmait. Rengeteg kiváló hazai szakemberrel voltam állandó kapcsolatban (fotósok, sminkesek, fodrászok, stylistok stb.) Folyamatosan tanultam. Megismertem a termékek összetevőit, tulajdonságait, mindent ki tudtam próbálni, így olyan különleges gyakorlati tudásra tettem szert, amellyel könnyedén ki tudom választani, kinek milyen típusú termék a legjobb  – mindennapi vagy különleges alkalmakra való – sminkje elkészítéséhez. Az aktuális smink trendek követése minden szezonban fontos számomra.

A sminkelés a fő irányvonalam. A célom mindig az, hogy valakiből a legszebbet hozzam ki. Néha elég egy jól megválasztott rúzs vagy egy bámulatos hatású bronzosítópúder: személyiségfüggő, mi lesz éppen az, amitől valaki szebbnek, magabiztosabbnak érzi magát. A sminkelés kézenfekvő döntésnek tűnt a szerkesztői munkám mellett, és nagyon vágytam is rá, hogy megtanuljam. A sok-sok fotózás tapasztalata, a különböző iskolák és workshopok, a professzionális szakemberek és tanárok, akiket munka közben figyelhettem, mind-mind olyan tapasztalatokhoz juttattak, amelyeket a mai napig használok a munkám során.

2017 júniusában fejeztem be egy filmes sminkes és maszkos képzést a Krea művészeti iskolában, ahol  a beauty smink mellett megtanultam, hogy készül a színházi smink, a maszk és a sebek (proestetic) és többek között a bajusz, szakáll (knipfelés) . Olyan neves tanáraim voltak többek között, mint Gera Anna, Kiss Csilla, Petrilla Orsolya, Tomola Katalin, Pohárnok Iván, Horváth Rita, Volentics Ádám, Ungvár Ági.

Tanulmányok

2001–2003      KREA Kortárs Művészeti Iskola – stílustanácsadó szak (divatstylist)

2005    BKF – Budapesti Kommunikációs Főiskola – üzleti kommunikáció szak

2010    Professzionális Make-up Artist szakképesítés (Kilin Gyöngyi Make-up artist tanfolyamán)

2011    Airbrush Make-up (Petrilla Orsolya stúdiójában, Kezdő és Haladó Workshop elvégzése)

2015    Sebek készítése, szőrkészítés (Tomola Katalin workshopján)

2015    KREA Kortárs Művészeti Iskola – smink és maszk szak

Contact me

ozsofi@gmail.com
olahzsofi.com